Общината награди с 10 000лв. Мирослав Гаригов – тазгодишният първенец в

...
Общината награди с 10 000лв. Мирослав Гаригов – тазгодишният първенец в
Коментари Харесай

“Rent a Баба“ и “Сливи за смет“ - какви идеи стоят зад най-добрите предприемачи на Пловдив

Общината награди с 10 000лв. Мирослав Гаригов – тазгодишният отличник в състезанието за „ Най-добър млад бизнесмен на Пловдив “. Иноваторът показа плана си за бордова игра с екологична устременост „ Сливи за боклук “. В 14-годишното издание на надпреварата за бизнес проект награди получиха още четирима създадели на платформи и изобретения.
Прочетете още
Заради инфлацията Община Пловдив решила да индексира цените на чековете, като първо място тази година получава с 3000лв. повече. Второто място получава чек от 6000лв.. Вместо три трети места обаче - тази година те са две, разясни при започване на събитието зам.-кметът по спорт и юношески действия Георги Титюков, който връчи премията на огромния победител.



„ „ Сливи за боклук “ е просветителна, само че и спортна фамилна игра. Играчът, който успее да сортира и замени най-вече от своите боклуци за сливи. Идеята е, че в края дружно ще сме съдействали за един по-чист свят, а в съставените елементи на играта са изобразени най-често генерираните от нас боклуци. Под формата на игра те се научават да ги сортират. Поместени са и любопитни обстоятелства за преработването, които ще ги обогатят “, разясни Гаригов.

Той добави, че играта има и своя възпитателно-образователен темперамент Това е третата настолна игра, която той основава. Хрумнало му да я сътвори преди 2 месеца, по време на присъединяване си в конкурс за преработване на боклуци.

„ Тогава се срещнах с разнообразни хора, които споделиха с мен концепциите си за сходна игра. Веднага в главата ми изплува едноименната националната приказва. Обаче си споделих, че това има капацитет. Презентирах базовата концепция за игра и получих положителна противоположна връзка. Това ме стимулира да надграждам, и по този начин към този момент два месеца работя по концепцията “, съобщи младият подхващат на 2022г.

Той показа, че пред него стои стадия за тестване с играчи. „ Вярвам, че извоюваните средства, ще ми бъдат задоволителни, с цел да доближи до по-голям тираж. Така играта ще има по-достъпна цена и за потребителите “, споделя Гаригов пред TrafficNews. Той прикани ражданите да подхождат отговорно към отпадъците си, тъй като „ отпадъкът за едни е богатство за различен “.

 

Здравко Балджиев и брачната половинка му Стела, чийто компаньон бе 40-дневното им бебе, пък съумяха да завоюват третото място с плана си „ Rent a Баба “ . Идеята им се ориентирана към подкрепяне на фамилии с деца, които нямат опцията да поверят децата си на родителите си. основаната от тях платформа ще предлага работа на детегледачки и домашни помощници

Балджиев, който одобри премията от 3000 лева, разясни, че концепцията хрумнала на жена му, а той обезпечил техническата част. Освен помощ за фамилии, двамата виждат в проекта си опция да се помогне и на възрастните хора, които не са добре финансово обезпечени.

Стела Балджиева, до момента в който държи новороденото им, показа, че всяко семейство, без значение дали живее в  непосредственост до родственици, изпитва компликации при организация на всекидневието си.

„ Това е второто ни дете, първото към този момент върви на детска градина. Всеки път, когато се разболее и би трябвало да е у дома, се виждаме в знамение. Освен помощта към млади и работещи фамилии, имаме вяра, че ще подкрепим и доста възрастни хора. Не единствено финансово. Правих изследване за това по какъв начин се отразява самотата в третата възраст – хубаво е, че ще дадем опция и на тези хора да бъдат потребни “, описа още Стела.

Те ще употребяват чека от 3000лв. като стартово влагане за реализирането на концепцията си. Същата сума получи 17-годишният Георги Колев – откривател на концепцията за дрон-спрей, чието приложение е ориентирано към аграрния бранш. Ученикът от Математическа гимназия призна, че ползите му са в региона на програмирането, само че състезанието го впечатлил и решил да тества капацитета на концепцията си.



Втората премия от състезанието получи Здравко Дионисов, чиято премия от 6000лв. обезпечава концепцията му за цифрова платформа за учебни нововъведения.

„ Учителите ще могат да цифровизират уроците си, без значение от техническите си познанията. Платформата цели подготовка на учениците за асимилиране на образователния материал и подготовка за Националното външно оценяване. Участвам за трети път и се надявам с помощта на плана да съумея да доближи до повече учебни заведения “, съобщи Дионисов, когато одобри премията си от зам.-кмета по финанси Величко Родопски.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР